How to: Decoreer jouw kussensloop met Talens textielverf

Altijd al een specifiek ontwerp kussensloop willen hebben, maar nooit de juiste gevonden? Maak het dan zelf! Met Talens textielverf maak jij een kussen naar jouw wens. Geïnspireerd op jouw plaatselijke voetbalclub, woonplaats of lievelingskleuren. Op deze pagina vertellen wij jou hoe. Met behulp van een handige video en Talens textielverf, maak jij jouw unieke kussensloop! 

Hoe decoreer je een kussensloop met Talens textielverf?

Was de kussensloop die je gaat gebruiken zonder wasverzachter. Om te voorkomen dat de verf doorlekt naar de andere zijde van de kussensloop leg je een vel papier of karton in de kussensloop. Zo houd je de beide stukken textiel gescheiden. Schud de potjes textielverf goed en giet de verf in een palet of in bakjes.

Daarna kan je aan de slag. Bekijk onderstaande video ter ondersteuning van jouw eigen project. In de video wordt gebruik gemaakt van een stencil waar het ontwerp van de kussen in is uitgeknipt. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een clubembleem of plattegrond van jouw woonplaats zeer precies op het textiel wil aanbrengen. In dat geval is het erg handig om een stempel te gebruiken. Maar je kan natuurlijk ook gewoon uit de losse pols jouw ontwerp aanbrengen.

Laat de verf 30 minuten drogen wanneer je klaar bent met jouw creatie. Vervolgens kan je de verf fixeren door het textiel te strijken op katoenstand met vetvrij papier (bijvoorbeeld bakpapier) tussen jouw werk en de strijkbout. Na fixatie is jouw kussensloop wasbaar tot 40 °C en ook geschikt voor droger. Slaaplekker op jouw nieuwe kussensloop!

Jouw unieke kussensloop maak je met Talens textielverf!

Jouw unieke kussensloop maak je met Talens Textielverf. Talens Textiel is een textielverf voor lichtgekleurde stoffen (minimaal 50% katoen) in een kleurenrange van maar liefst 40 kleuren, waaronder pastelkleuren. Maar ook Reflex, een reflecterende textielverf (ook voor donkergekleurd textiel) en Nightlight voor Glow-in-the-dark effecten. 

Was vooraf het textiel zonder wasverzachter. Decoreer het textiel met een spons of zachte penseel en fixeer het na droogtijd van 30 minuten door het te strijken (op katoenstand) met een vel vetvrij papier tussen werk en strijkbout. Na fixatie zijn de stoffen wasbaar tot 40 °C en ook geschikt voor droger.

Snel aan de slag!

Verfze levert jouw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien word je bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. Je hebt jouw voordelig geprijsde Talens Art Creation Textielverf dus altijd snel in huis. Dan kan je vrijwel direct beginnen! Bij vragen over onze artikelen kan je altijd contact opnemen met ons.

74 resultaten

Talens Art Creation Textiel Set 4X 50 ml Neon

22,91
(incl. BTW)

Talens Art Creation Textiel Color 50 ml Puurwit 1001

5,15
(incl. BTW)

Talens Art Creation Textiel Color 50 ml Heldergeel 2002

5,15
(incl. BTW)

Talens Art Creation Textiel Color 50 ml Zonnig Geel 2004

5,15
(incl. BTW)

Talens Art Creation Textiel Color 50 ml Levendig Oker 2028

5,15
(incl. BTW)

Talens Art Creation Textiel Color 50 ml Warm Oranje 2502

5,15
(incl. BTW)

Talens Art Creation Textiel Color 50 ml Pasteloranje 2506

5,15
(incl. BTW)

Talens Art Creation Textiel Color 50 ml Krachtig Rood 3023

5,15
(incl. BTW)

Meer inspiratie

How to: Maak een pas op voor de hond bord met Talens Art Creation Indoor & Outdoor

Wil jij een leuk 'Pas op voor de hond' bord maken? Op deze pagina vertellen wij jou hoe. Met behulp van een handige video en Talens Art Creation Indoor & Outdoor, maak jij een mooi waakbord!

Pouring met acryl

Pouring, ook wel acryl gieten genoemd, is een techniek waarbij je verf op een bepaalde manier verdunt om dit vervolgens over het schilderdoek te gieten. Het verdunnen van de verf doe je met behulp van het pouringmiddel van Amsterdam. De te verdunnen verf kan onder andere onze acrylverf zijn, maar kan ook met hobbyverf.