Werken met de softpastels van Rembrandt

Met meer dan een eeuw ervaring, nauwe samenwerking met professionele kunstenaars en traditioneel vakmanschap houdt Rembrandt de kwaliteit van haar softpastels zo hoog mogelijk. De softpastels worden in Nederland gemaakt onder strenge kwaliteitsnormen. Bij Verfze.nl bieden we een ruim assortiment softpastels van Rembrandt.

Hoge kleurkracht, kleurzuiverheid en lichtechtheid

De softpastels van Rembrandt zijn zo samengesteld dat de kleuren op de ondergrond zoveel mogelijk die van puur pigment benadert. Een zo spontaan mogelijke kleurafgifte ontstaat door de juiste combinatie van pigment, bindmiddel en kaolien, ook wel Chinese porseleinaarde genoemd. Daarbij komt dat de pigmenten vrij zijn van schadelijke pigmenten op basis van zware metalen als cadmium, lood en kobalt. De pastels van Rembrandt hebben een bepaalde zachtheid waardoor de pastels makkelijk kleur afgeven, maar niet afbrokkelen of verpoederen. Dit samen zorgt ervoor dat de softpastels van Rembrandt zeer hoge kleurkracht, kleurzuiverheid en lichtechtheid kunnen garanderen

Werken met softpastels

Pastelleren is als een medium tussen tekenen en schilderen in. Het is, net als bij schilderen, mogelijk om de kleuren op de ondergrond door elkaar en over elkaar te mengen. Maar nu zonder tijdsdruk van drogende verf of de tussenkomst van een kwast. In principe kan elke ondergrond gebruikt worden om te pastelleren. Toch wordt er voornamelijk op speciaal pastelpapier gewerkt. Waarbij het pastelpoeder als het ware blijft hangen in de vezels van het papier. In tegenstelling tot vloeibare verf, raakt pastel gemakkelijk beschadigd. Om deze reden loop je het risico dat de kleuren uitlopen als je het schilderij per ongeluk aanraakt. Om dit te voorkomen kun je fixeerspray gebruiken of je schilderij achter glas inlijsten. Fixeerspray verbetert de hechting van pasteldeeltjes op de ondergrond. Onderstaande video laat wordt het gebruik van fixeerspray en de softpastels van Rembrandt zien.

Aan de slag met de softpastels van Rembrandt!

Beginnen jouw handen te jeuken om zelf aan de slag te gaan met de softpastels van Rembrandt? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde softpastel sets dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

24 resultaten

Rembrandt Pastel Papier Licht Block 21X29,7 30 Vellen 160G Fsc-Mix

11,30
10,15
(incl. BTW)

Rembrandt Pastel Papier Donker Block 21X29,7 30Vel 160G Fsc-Mix

11,95
10,75
(incl. BTW)

Geconcentreerd Fixatief 400 ml

19,85
17,95
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Starter Kist 15

48,30
42,25
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Traditional Kist 45 Landschap

146,55
128,25
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Luxe Kist 60 Landschap

209,45
183,25
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Kist 90 Landschap Professionel

271,70
237,75
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Basic Kist 30.5

51,15
44,75
(incl. BTW)

Meer inspiratie

How to: Maak een gepersonaliseerd Kubb spel!

Met Talens Art Creation Indoor & Outdoor maak jij jouw gepersonaliseerde Kubb spel! Op deze pagina vertellen wij jou hoe én met behulp van een video laten wij zien hoe jij dit kunt doen!

Schilderen met watervermengbare olieverf van Cobra

Cobra is een watervermengbare olieverf dat sinds 2010 verkrijgbaar is bij verfze.nl. Een unieke receptuur zorgt ervoor dat deze olieverf met water vermengd en verdund kan worden. De Cobra verf kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau en het gemak waarmee de kleuren zich laten vermengen met water. De 70 Cobra kleuren zijn allemaal 100 jaar lichtecht en vallen op door hun enorme kleurkracht.