Werken met de softpastels van Rembrandt

Met meer dan een eeuw ervaring, nauwe samenwerking met professionele kunstenaars en traditioneel vakmanschap houdt Rembrandt de kwaliteit van haar softpastels zo hoog mogelijk. De softpastels worden in Nederland gemaakt onder strenge kwaliteitsnormen. Bij Verfze.nl bieden we een ruim assortiment softpastels van Rembrandt.

Hoge kleurkracht, kleurzuiverheid en lichtechtheid

De softpastels van Rembrandt zijn zo samengesteld dat de kleuren op de ondergrond zoveel mogelijk die van puur pigment benadert. Een zo spontaan mogelijke kleurafgifte ontstaat door de juiste combinatie van pigment, bindmiddel en kaolien, ook wel Chinese porseleinaarde genoemd. Daarbij komt dat de pigmenten vrij zijn van schadelijke pigmenten op basis van zware metalen als cadmium, lood en kobalt. De pastels van Rembrandt hebben een bepaalde zachtheid waardoor de pastels makkelijk kleur afgeven, maar niet afbrokkelen of verpoederen. Dit samen zorgt ervoor dat de softpastels van Rembrandt zeer hoge kleurkracht, kleurzuiverheid en lichtechtheid kunnen garanderen

Werken met softpastels

Pastelleren is als een medium tussen tekenen en schilderen in. Het is, net als bij schilderen, mogelijk om de kleuren op de ondergrond door elkaar en over elkaar te mengen. Maar nu zonder tijdsdruk van drogende verf of de tussenkomst van een kwast. In principe kan elke ondergrond gebruikt worden om te pastelleren. Toch wordt er voornamelijk op speciaal pastelpapier gewerkt. Waarbij het pastelpoeder als het ware blijft hangen in de vezels van het papier. In tegenstelling tot vloeibare verf, raakt pastel gemakkelijk beschadigd. Om deze reden loop je het risico dat de kleuren uitlopen als je het schilderij per ongeluk aanraakt. Om dit te voorkomen kun je fixeerspray gebruiken of je schilderij achter glas inlijsten. Fixeerspray verbetert de hechting van pasteldeeltjes op de ondergrond. Onderstaande video laat wordt het gebruik van fixeerspray en de softpastels van Rembrandt zien.

Aan de slag met de softpastels van Rembrandt!

Beginnen jouw handen te jeuken om zelf aan de slag te gaan met de softpastels van Rembrandt? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde softpastel sets dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

24 resultaten

Rembrandt Pastel Papier Licht Block 21X29,7 30 Vellen 160G Fsc-Mix

11,89
10,71
(incl. BTW)

Rembrandt Pastel Papier Donker Block 21X29,7 30Vel 160G Fsc-Mix

12,55
11,29
(incl. BTW)

Geconcentreerd Fixatief 400 ml

20,85
18,77
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Starter Set 300C30.5

43,20
37,80
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Basisset 300C90.5

108,95
95,34
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Basisset 300C60/60.5

186,26
162,96
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Basisset 300C30

61,25
53,59
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Basisset 300C30L

61,25
53,59
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Tekenen met Van Gogh Pastelkrijten

Van Gogh Pastels hebben een uitgekiende mix van kaolien en pigment, daardoor werk je met een Van Gogh Pastel met een pastelkrijt dat minder snel afbrokkelt en een opvallend hoge kleurafgifte.

Welke acrylverf is het beste?

Wie graag werkt met acrylverf schildert natuurlijk het liefst met de beste acrylverf. Maar welke acrylverf is het beste? En moet dat dan altijd dure verf zijn? Bij Verfze.nl bieden we meerdere soorten topkwaliteit acrylverf aan tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Lees meer.