Werken met de softpastels van Rembrandt

Met meer dan een eeuw ervaring, nauwe samenwerking met professionele kunstenaars en traditioneel vakmanschap houdt Rembrandt de kwaliteit van haar softpastels zo hoog mogelijk. De softpastels worden in Nederland gemaakt onder strenge kwaliteitsnormen. Bij Verfze.nl bieden we een ruim assortiment softpastels van Rembrandt.

Hoge kleurkracht, kleurzuiverheid en lichtechtheid

De softpastels van Rembrandt zijn zo samengesteld dat de kleuren op de ondergrond zoveel mogelijk die van puur pigment benadert. Een zo spontaan mogelijke kleurafgifte ontstaat door de juiste combinatie van pigment, bindmiddel en kaolien, ook wel Chinese porseleinaarde genoemd. Daarbij komt dat de pigmenten vrij zijn van schadelijke pigmenten op basis van zware metalen als cadmium, lood en kobalt. De pastels van Rembrandt hebben een bepaalde zachtheid waardoor de pastels makkelijk kleur afgeven, maar niet afbrokkelen of verpoederen. Dit samen zorgt ervoor dat de softpastels van Rembrandt zeer hoge kleurkracht, kleurzuiverheid en lichtechtheid kunnen garanderen

Werken met softpastels

Pastelleren is als een medium tussen tekenen en schilderen in. Het is, net als bij schilderen, mogelijk om de kleuren op de ondergrond door elkaar en over elkaar te mengen. Maar nu zonder tijdsdruk van drogende verf of de tussenkomst van een kwast. In principe kan elke ondergrond gebruikt worden om te pastelleren. Toch wordt er voornamelijk op speciaal pastelpapier gewerkt. Waarbij het pastelpoeder als het ware blijft hangen in de vezels van het papier. In tegenstelling tot vloeibare verf, raakt pastel gemakkelijk beschadigd. Om deze reden loop je het risico dat de kleuren uitlopen als je het schilderij per ongeluk aanraakt. Om dit te voorkomen kun je fixeerspray gebruiken of je schilderij achter glas inlijsten. Fixeerspray verbetert de hechting van pasteldeeltjes op de ondergrond. Onderstaande video laat wordt het gebruik van fixeerspray en de softpastels van Rembrandt zien.

Aan de slag met de softpastels van Rembrandt!

Beginnen jouw handen te jeuken om zelf aan de slag te gaan met de softpastels van Rembrandt? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde softpastel sets dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

24 resultaten

Rembrandt Pastel Papier Licht Block 21X29,7 30 Vellen 160G Fsc-Mix

11,89
10,71
(incl. BTW)

Rembrandt Pastel Papier Donker Block 21X29,7 30Vel 160G Fsc-Mix

12,55
11,29
(incl. BTW)

Geconcentreerd Fixatief 400 ml

20,85
18,77
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Starter Set 300C30.5

43,20
37,80
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Basisset 300C60/60.5

186,26
162,96
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Basisset 300C90.5

108,95
95,34
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Starter Set 300C15.5

27,25
23,85
(incl. BTW)

Rembrandt Softpastels Luxe Set 300C90P

186,26
162,96
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Acryl Markers en Spraypaint

Amsterdam geeft je alle kleuren en materialen die je als kunstenaar nodig hebt om je creativiteit tot uiting te laten komen. Gebruik markers of spuitbussen als je het liefst snel en direct werkt. Of ga voor een flacon of een tube acrylverf als je meer van structuur en penseelstreken houdt. Maar je kan acrylverf, markers en spuitbussen van Amsterdam ook uitstekend door elkaar gebruiken. Vraag je niet af waar de wereld op zit te wachten.

How to: Toepassen van Tie Dye verf

Altijd al willen werken met Tie Dye verf en bijvoorbeeld een eigen shirt willen maken, maar je weet niet hoe je te werk moet gaan? Aan de hand van een handige video leggen wij je uit hoe je de Tie Dye verftechniek toepast. Lees en kijk snel verder.