How to: Toepassen van Tie Dye verf

Altijd al willen werken met Tie Dye verf en bijvoorbeeld een eigen shirt willen maken, maar je weet niet hoe je te werk moet gaan? Aan de hand van een handige video leggen wij je uit hoe je de Tie Dye verftechniek toepast. En als je denkt dat je de Tie Dye techniek alleen bij kleding toe kan passen heb je het mis! Je kunt de techniek ook toepassen op bijvoorbeeld handdoeken en zelfs bij een ovenhandschoen.

Aan de slag met Tie Dye verf

Het textiel waarop je de Tie Dye techniek wil toepassen was je eerst zonder wasverzachter. Ook dient het textiel vochtig te zijn. Niet nat, maar een beetje vochtig. Je kunt het textiel bijvoorbeeld even boven de damp van kokend water houden. Voordat je start is het goed om de plek waar je te werk gaat vies kan én mag worden. Gebruik bijvoorbeeld een rooster en een plastic bak waar de verf in kan lekken. Trek ook handschoenen aan, want de verf krijg je lastig van je handen!

Het textiel vouw je samen tot een driehoek of een balletje. Dit bind je vervolgens vast met touwtjes of met een elastiek. Schud de flesjes Tie Dye textielverf even goed en dan ben je klaar om aan de slag te gaan. De verf spuit je met het flesje over de stukken stof heen en zoals je kunt zien op het filmpje lekt er veel verf. Dit is niet erg en hoort bij deze techniek, maar daarom wel goed om een rooster en plastic bak te gebruiken. Op YouTube staan ook vele video's met uitleg om bepaalde patronen te krijgen, zeker een aanrader om ook te bekijken!

Wanneer het textiel is gedroogd fixeer je het met de strijkbout. Spoel daarna de laatste verfresten uit onder de kraan en laat het textiel nogmaals drogen. Dan is jouw Tie Dye project geslaagd! Bekijk onderstaande video ter ondersteuning van jouw project.

Tie Dye textielverf van Talens 

Tie-Dye is een speciale techniek waarbij door het draaien en afbinden van stoffen, m.b.v. elastieken of klemmen, bepaalde patronen gecreëerd worden. Talens Art Creation Textiel Zijde is ideaal voor het Tie Dye-en van licht gekleurde kleding of sjaals e.d. De verf is direct aan te brengen. Het fixeren zorgt voor het behoud van je kleuren, zoals bij de andere Textiel producten.

Zo snel mogelijk aan de slag 

Verfze levert jouw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien word je bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. Je hebt jouw voordelig geprijsde Talens Art Creation Tye Dye verf dus altijd snel in huis. Dan kan je vrijwel direct beginnen! Bij vragen over onze artikelen kan je altijd contact opnemen met ons.

2 resultaten

Meer inspiratie

Pouring met acryl

Pouring, ook wel acryl gieten genoemd, is een techniek waarbij je verf op een bepaalde manier verdunt om dit vervolgens over het schilderdoek te gieten. Het verdunnen van de verf doe je met behulp van het pouringmiddel van Amsterdam. De te verdunnen verf kan onder andere onze acrylverf zijn, maar kan ook met hobbyverf. 

How to: Bloempotten decoreren met Talens Art Creation

Krijgt jouw tuin of huis al mooi kleur door de bloeiende bloemen? Voeg nog meer kleur toe door de bloempotjes te decoreren met Talens Art Creation! Op deze pagina laten we met behulp van een video zien hoe je dit doet.