Pouring met acryl

Pouring, ook wel acryl gieten genoemd, is een techniek waarbij je verf op een bepaalde manier verdunt om dit vervolgens over het schilderdoek te gieten. Het leuke aan deze verftechniek is dat je de uitkomst van te voren niet weet. Het verdunnen van de verf doe je met behulp van het pouringmiddel van Amsterdam. De te verdunnen verf kan onder andere onze acrylverf of acryl inkt zijn, maar kan ook met hobbyverf. Om de verf te verdunnen giet je eerst het pouringmiddel in een bakje of een beker. Vervolgens voeg je de verf toe aan het bakje. 

 Een schone werkruimte

Voor jouw pouringprojecten is het belangrijk om een schone werkruimte te hebben en een aantal maatregelen te treffen om jouw werkruimte schoon te houden. Je kunt kranten of plastic gebruiken om je werkruimte af te dekken. Gebruik lege bakken of emmers om overgebleven verf op te vangen dat van je canvas kan druipen. Het is ook aan te raden om handschoenen aan te doen wanneer je de verf daadwerkelijk over het canvas gaat gieten. Bij pouring is het namelijk haast onmogelijk om geen vieze handen te krijgen!

Pouring

Het schilderdoek leg je horizontaal op je werkruimte. De verdunde acrylverf met pouringmiddel giet je over het doek heen. Je kan het bakje of de beker op zijn kop zetten, maar je kunt de verdunde acrylverf ook over het doek heen gieten. Vervolgens kantel je het schilderdoek zodat de verf mooi in elkaar overloopt en verdeel je de verf over je gehele schilderdoek. Je kunt ook nog huishoudelijke middelen gebruiken om mooie effecten te creëren. Blaas bijvoorbeeld door een rietje of giet de verf door een zeefje om de verf op een unieke manier te verspreiden. De opgevangen verf kun je gebruiken voor je volgende creatie!

Zo snel mogelijk zelf aan de slag met pouring!

Kan jij ook niet wachten om de pouringtechniek zelf in praktijk te brengen? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde pouringbenodigdheden dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

4 resultaten

Amsterdam Acryl Inkt Combi Set 6x30ml

40,60
36,54
(incl. BTW)

Amsterdam Pouring Medium 250ml

18,25
15,96
(incl. BTW)

Amsterdam Pouring Medium 1000ml

50,65
44,31
(incl. BTW)

Amsterdam Acrylverf Set General 12 x 20ml

18,60
16,27
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Talens | Pantone Vol Mogelijkheden

Verfze wil je graag kennis laten maken met het assortiment Talens | Pantone Markers. Waar Pantone bekend staat om haar universele kleurentaal, staat Talens bekend om haar hoogwaardige inkten. Om deze grote krachten te combineren hebben deze merken besloten een unieke collectie producten te creëren waarmee kunstenaars en ontwerpers in Pantone kleuren kunnen werken.

How to: Maak een hippe vakantietas!

Een unieke tas maken voor op vakantie? Met een beetje hulp van Talens Art Creation Indoor & Outdoor en Metallic is dat een eitje. Samen met een video laten wij op deze pagina zien hoe!