Pouring met acryl

Pouring, ook wel acryl gieten genoemd, is een techniek waarbij je verf op een bepaalde manier verdunt om dit vervolgens over het schilderdoek te gieten. Het leuke aan deze verftechniek is dat je de uitkomst van te voren niet weet. Het verdunnen van de verf doe je met behulp van het pouringmiddel van Amsterdam. De te verdunnen verf kan onder andere onze acrylverf of acryl inkt zijn, maar kan ook met hobbyverf. Om de verf te verdunnen giet je eerst het pouringmiddel in een bakje of een beker. Vervolgens voeg je de verf toe aan het bakje. 

 Een schone werkruimte

Voor jouw pouringprojecten is het belangrijk om een schone werkruimte te hebben en een aantal maatregelen te treffen om jouw werkruimte schoon te houden. Je kunt kranten of plastic gebruiken om je werkruimte af te dekken. Gebruik lege bakken of emmers om overgebleven verf op te vangen dat van je canvas kan druipen. Het is ook aan te raden om handschoenen aan te doen wanneer je de verf daadwerkelijk over het canvas gaat gieten. Bij pouring is het namelijk haast onmogelijk om geen vieze handen te krijgen!

Pouring

Het schilderdoek leg je horizontaal op je werkruimte. De verdunde acrylverf met pouringmiddel giet je over het doek heen. Je kan het bakje of de beker op zijn kop zetten, maar je kunt de verdunde acrylverf ook over het doek heen gieten. Vervolgens kantel je het schilderdoek zodat de verf mooi in elkaar overloopt en verdeel je de verf over je gehele schilderdoek. Je kunt ook nog huishoudelijke middelen gebruiken om mooie effecten te creëren. Blaas bijvoorbeeld door een rietje of giet de verf door een zeefje om de verf op een unieke manier te verspreiden. De opgevangen verf kun je gebruiken voor je volgende creatie!

Zo snel mogelijk zelf aan de slag met pouring!

Kan jij ook niet wachten om de pouringtechniek zelf in praktijk te brengen? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde pouringbenodigdheden dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

4 resultaten

Amsterdam Acryl Inkt Combi Set 6x30ml

40,60
36,54
(incl. BTW)

Amsterdam Pouring Medium 250ml

18,25
15,96
(incl. BTW)

Amsterdam Pouring Medium 1000ml

50,65
44,31
(incl. BTW)

Amsterdam Acrylverf Set General 12 x 20ml

18,60
16,27
(incl. BTW)

Meer inspiratie

How to: Maak een pas op voor de hond bord met Talens Art Creation Indoor & Outdoor

Wil jij een leuk 'Pas op voor de hond' bord maken? Op deze pagina vertellen wij jou hoe. Met behulp van een handige video en Talens Art Creation Indoor & Outdoor, maak jij een mooi waakbord!

Werken met de softpastels van Rembrandt

Met meer dan een eeuw ervaring, nauwe samenwerking met professionele kunstenaars en traditioneel vakmanschap houdt Rembrandt de kwaliteit van haar softpastels zo hoog mogelijk. Bij Verfze.nl bieden we een ruim assortiment softpastels van Rembrandt.