Pouring met acryl

Pouring, ook wel acryl gieten genoemd, is een techniek waarbij je verf op een bepaalde manier verdunt om dit vervolgens over het schilderdoek te gieten. Het leuke aan deze verftechniek is dat je de uitkomst van te voren niet weet. Het verdunnen van de verf doe je met behulp van het pouringmiddel van Amsterdam. De te verdunnen verf kan onder andere onze acrylverf of acryl inkt zijn, maar kan ook met hobbyverf. Om de verf te verdunnen giet je eerst het pouringmiddel in een bakje of een beker. Vervolgens voeg je de verf toe aan het bakje. 

 Een schone werkruimte

Voor jouw pouringprojecten is het belangrijk om een schone werkruimte te hebben en een aantal maatregelen te treffen om jouw werkruimte schoon te houden. Je kunt kranten of plastic gebruiken om je werkruimte af te dekken. Gebruik lege bakken of emmers om overgebleven verf op te vangen dat van je canvas kan druipen. Het is ook aan te raden om handschoenen aan te doen wanneer je de verf daadwerkelijk over het canvas gaat gieten. Bij pouring is het namelijk haast onmogelijk om geen vieze handen te krijgen!

Pouring

Het schilderdoek leg je horizontaal op je werkruimte. De verdunde acrylverf met pouringmiddel giet je over het doek heen. Je kan het bakje of de beker op zijn kop zetten, maar je kunt de verdunde acrylverf ook over het doek heen gieten. Vervolgens kantel je het schilderdoek zodat de verf mooi in elkaar overloopt en verdeel je de verf over je gehele schilderdoek. Je kunt ook nog huishoudelijke middelen gebruiken om mooie effecten te creĆ«ren. Blaas bijvoorbeeld door een rietje of giet de verf door een zeefje om de verf op een unieke manier te verspreiden. De opgevangen verf kun je gebruiken voor je volgende creatie!

Zo snel mogelijk zelf aan de slag met pouring!

Kan jij ook niet wachten om de pouringtechniek zelf in praktijk te brengen? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en BelgiĆ« bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde pouringbenodigdheden dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

4 resultaten

Amsterdam Acryl Inkt Basic Set 6x30ml

41,45
37,30
(incl. BTW)

Amsterdam Pouring Medium 250ml

15,96
(incl. BTW)

Amsterdam Pouring Medium 1000ml

51,65
44,31
(incl. BTW)

Amsterdam Acrylverf Set General 12 x 20ml

19,20
16,32
(incl. BTW)
Aanbieding

Meer inspiratie

Schilderen met watervermengbare olieverf van Cobra

Cobra is een watervermengbare olieverf dat sinds 2010 verkrijgbaar is bij verfze.nl. Een unieke receptuur zorgt ervoor dat deze olieverf met water vermengd en verdund kan worden. De Cobra verf kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau en het gemak waarmee de kleuren zich laten vermengen met water. De 70 Cobra kleuren zijn allemaal 100 jaar lichtecht en vallen op door hun enorme kleurkracht.

How to: Decoreer jouw glazen waxinelichthouders met Talens Glas & Porselein

Decoreer jouw glazen waxinelichthouders met Talens Art Creation Glas & Porselein. Zo geven de waxinelichthouders niet alleen 's avonds sfeer, maar ook overdag! Met behulp van een handige video laten we je zien hoe je dit kunt doen.