Voordelig schilderen met Cobra

Cobra Watervermengbare Olieverf

Sinds 2010 is Cobra watervermengbare olieverf verkrijgbaar. Een unieke receptuur zorgt ervoor dat deze olieverf met water vermengd en verdund kan worden. Met Cobra kun je olieverfschilderen zonder de ongemakken van oplosmiddelen zoals terpentine. De Cobra verf kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau en het gemak waarmee de kleuren zich laten vermengen met water. De 70 Cobra kleuren zijn allemaal 100 jaar lichtecht en vallen op door hun enorme kleurkracht.

De voordelen op een rij:

  • Oplosmiddelenvrij schilderen – Om de Cobra olieverf te verdunnen, gebruik je water in plaats van terpentine of terpentijn, wat wel zo gezond is. Bovendien kun je gerust met meerdere mensen in één ruimte schilderen zonder deze aan ongezonde stoffen bloot te stellen.
  • Veelzijdige toepassingen – Wanneer je Cobra onverdund gebruikt, kun je uitstekend nat in nat werken met zeer scherpe penseelstreken of toetsen. Door water toe te voegen, kun je een schildering gelaagd opbouwen. En als je heel veel water gebruikt, kun je zelfs aquareleffecten creëren.
  • Gemak – Je reinigt je penselen en materialen eenvoudig met water en zeep.

Nieuw: Cobra Study

Dit assortiment bestaat uit 40 krachtige halftransparante, halfdekkende en dekkende kleuren. Allemaal hebben ze de hoogste graad van lichtechtheid (+++) en bij museumomstandigheden blijven ze minimaal 100 jaar onveranderd. Cobra Study watervermengbare olieverf geeft dezelfde fantastische resultaten als gewone olieverf: dezelfde penseelstreek en nauwelijks kleurveranderingen in de tijd. En toch schilder je met Cobra Study voor een betaalbare prijs.

‘Infinite Freedom'

Vastleggen wat je werkelijk voelt. Zeggen wat je écht wilt zeggen. Experimenteren als nooit tevoren, waar je maar wilt. Gebruik het palet van 40 betaalbare kleuren.

Over de kunststroming Cobra

De Cobra verf is vernoemd naar een spraakmakende stroming binnen de moderne kunst. In 1948 ontstaan als internationale vereniging van Europese schrijvers en kunstschilders. De naam is ontleend aan de drie hoofsteden van de landen waar de oprichters vandaan kwamen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.

De Cobra kunstenaars schilderden direct en spontaan. Net als kinderen wilden ze expressief werken. Zonder vooropgezet plan maar met veel fantasie en veel kleur. Bovenal stond het experiment voorop.


Meer inspiratie

Acryl Markers en Spraypaint

Amsterdam geeft je alle kleuren en materialen die je als kunstenaar nodig hebt om je creativiteit tot uiting te laten komen. Gebruik markers of spuitbussen als je het liefst snel en direct werkt. Of ga voor een flacon of een tube acrylverf als je meer van structuur en penseelstreken houdt. Maar je kan acrylverf, markers en spuitbussen van Amsterdam ook uitstekend door elkaar gebruiken. Vraag je niet af waar de wereld op zit te wachten.

How to: Maak een pas op voor de hond bord met Talens Art Creation Indoor & Outdoor

Wil jij een leuk 'Pas op voor de hond' bord maken? Op deze pagina vertellen wij jou hoe. Met behulp van een handige video en Talens Art Creation Indoor & Outdoor, maak jij een mooi waakbord!