Voordelig schilderen met Cobra

Cobra Watervermengbare Olieverf

Sinds 2010 is Cobra watervermengbare olieverf verkrijgbaar. Een unieke receptuur zorgt ervoor dat deze olieverf met water vermengd en verdund kan worden. Met Cobra kun je olieverfschilderen zonder de ongemakken van oplosmiddelen zoals terpentine. De Cobra verf kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau en het gemak waarmee de kleuren zich laten vermengen met water. De 70 Cobra kleuren zijn allemaal 100 jaar lichtecht en vallen op door hun enorme kleurkracht.

De voordelen op een rij:

  • Oplosmiddelenvrij schilderen – Om de Cobra olieverf te verdunnen, gebruik je water in plaats van terpentine of terpentijn, wat wel zo gezond is. Bovendien kun je gerust met meerdere mensen in één ruimte schilderen zonder deze aan ongezonde stoffen bloot te stellen.
  • Veelzijdige toepassingen – Wanneer je Cobra onverdund gebruikt, kun je uitstekend nat in nat werken met zeer scherpe penseelstreken of toetsen. Door water toe te voegen, kun je een schildering gelaagd opbouwen. En als je heel veel water gebruikt, kun je zelfs aquareleffecten creëren.
  • Gemak – Je reinigt je penselen en materialen eenvoudig met water en zeep.

Nieuw: Cobra Study

Dit assortiment bestaat uit 40 krachtige halftransparante, halfdekkende en dekkende kleuren. Allemaal hebben ze de hoogste graad van lichtechtheid (+++) en bij museumomstandigheden blijven ze minimaal 100 jaar onveranderd. Cobra Study watervermengbare olieverf geeft dezelfde fantastische resultaten als gewone olieverf: dezelfde penseelstreek en nauwelijks kleurveranderingen in de tijd. En toch schilder je met Cobra Study voor een betaalbare prijs.

‘Infinite Freedom'

Vastleggen wat je werkelijk voelt. Zeggen wat je écht wilt zeggen. Experimenteren als nooit tevoren, waar je maar wilt. Gebruik het palet van 40 betaalbare kleuren.

Over de kunststroming Cobra

De Cobra verf is vernoemd naar een spraakmakende stroming binnen de moderne kunst. In 1948 ontstaan als internationale vereniging van Europese schrijvers en kunstschilders. De naam is ontleend aan de drie hoofsteden van de landen waar de oprichters vandaan kwamen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.

De Cobra kunstenaars schilderden direct en spontaan. Net als kinderen wilden ze expressief werken. Zonder vooropgezet plan maar met veel fantasie en veel kleur. Bovenal stond het experiment voorop.


Meer inspiratie

Werken met de softpastels van Rembrandt

Met meer dan een eeuw ervaring, nauwe samenwerking met professionele kunstenaars en traditioneel vakmanschap houdt Rembrandt de kwaliteit van haar softpastels zo hoog mogelijk. Bij Verfze.nl bieden we een ruim assortiment softpastels van Rembrandt. 

Schilderen met watervermengbare olieverf van Cobra

Cobra is een watervermengbare olieverf dat sinds 2010 verkrijgbaar is bij verfze.nl. Een unieke receptuur zorgt ervoor dat deze olieverf met water vermengd en verdund kan worden. De Cobra verf kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau en het gemak waarmee de kleuren zich laten vermengen met water. De 70 Cobra kleuren zijn allemaal 100 jaar lichtecht en vallen op door hun enorme kleurkracht.