How to: Pimp oude fotolijstjes met Vintage krijtverf en Craquelé medium van Talens

Zijn jouw oude fotolijstjes er toe aan om gepimpt te worden? Onze tip: gebruik Talens Vintage krijtverf en Craquelé (Crackle) medium. Dit geeft een gaaf gebarsten effect als je deze hulpmiddelen samen gebruikt. We laten met behulp van een video zien hoe jij dit kunt doen!

Hoe gebruik ik Talens Vintage krijtverf met Craquelé medium?

Wanneer je Vintage krijtverf en Craquelé medium samen gebruikt voor jouw project creëer je een mooi gebarsten effect. Met behulp van onderstaande video vertellen wij je hoe je dit kunt doen. 

Schud de potjes krijtverf goed voordat je de verf gaat gebruiken. Breng de krijtverf vervolgens aan op een fotolijstje of een andere ondergrond. De eerste laag laat je 30 minuten drogen om vervolgens het craquelé medium aan te brengen bovenop de eerste laag krijtverf. Een dunne laag craquelé zorgt voor een fijn gebarsten effect en een dikke laag craquelé geeft grotere barsten. 

Ook het craquelé medium laat je weer 30 minuten drogen en dan kan je beginnen aan de tweede laag krijtverf. Dit breng je weer aan bovenop het opgedroogde craquelé medium. Het is aan te raden om dit snel te doen in één laag om snel een mooi gebarsten effect te krijgen. Het gebarsten effect zal snel zichtbar hebben, dus je ziet snel resultaat!

Talens Art Creation Vintage Chalk

Vintage Krijtverf is een trendy kalkverf met een matte finish, die heel geschikt is voor houten ondergronden en bedoelt voor gebruik binnen. De verf is sterk dekkend en ideaal om het interieur een vintage 'look' te geven. Upcycle oude meubelen en (woon)accessoires en geef ze een tweede leven. De verf wordt met een zachte kwast of gladde roller aangebracht. Creëer na droging een oude uitstraling door licht op te schuren. Of gebruik Craquelé Medium voor een craquelé (gebarsten) effect aan de verflaag.

Talens Art Creation Craquelé Medium

Craquelé (crackle) Medium van Talens Art Creation is toepasbaar als tussenliggende laag bij 2 (contrasterende) kleuren Vintage Krijtverf. De laag krijtverf die je over het gedroogde medium aanbrengt gaat gelijk barsten. Het is dus belangrijk om niet weer door de barstjes heen te strijken en zodoende het ontstane effect te niet te doen. Tip: Schilder beide lagen in dezelfde richting voor een schors-effect of schilder de laag crackle medium en de toplaag haaks op elkaar voor een blokjes-motief!

Snel in huis!

Verfze levert jouw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt je bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. Je hebt je voordelig geprijsde Talens producten dus altijd snel in huis. Dan kan je vrijwel direct beginnen! Bij vragen over onze artikelen kan je altijd contact opnemen met ons.

4 resultaten

Talens Art Creation Vintage Krijtverf 250 ml Oudroze 3505

11,30
9,61
(incl. BTW)

Talens Art Creation Vintage Set 2 Blauwen + Craquelé Medium

22,09
18,78
(incl. BTW)

Talens Art Creation Vintage Set 2 Beiges + Craquelé Medium

22,09
18,78
(incl. BTW)

Talens Art Creation Craquelé Medium 100ml

8,80
7,04
(incl. BTW)

Meer inspiratie

How to: Maak een gepersonaliseerd Kubb spel!

Met Talens Art Creation Indoor & Outdoor maak jij jouw gepersonaliseerde Kubb spel! Op deze pagina vertellen wij jou hoe én met behulp van een video laten wij zien hoe jij dit kunt doen!

Tekenen met Van Gogh Pastelkrijten

Van Gogh Pastels hebben een uitgekiende mix van kaolien en pigment, daardoor werk je met een Van Gogh Pastel met een pastelkrijt dat minder snel afbrokkelt en een opvallend hoge kleurafgifte.