Schilderopdrachten uit de eerste aflevering van Project Rembrandt

In het derde seizoen van Project Rembrandt gaat een groep schildertalenten de creatieve strijd met elkaar aan. De kandidaten krijgen de kans om hun talent verder te ontwikkelen. In navolging van Rembrandt van Rijn volgen de leerlingen lessen bij hun coach en nemen het tegen elkaar op in diverse opdrachten. Maar ook jij kan net zo schilderen als de kandidaten van Project Rembrandt! Op deze pagina leggen wij de opdrachten van de aflevering, waaronder de thuisopdracht, uit en vertellen wij welke materialen er zijn gebruikt in de aflevering. Deze materialen zijn grotendeels verkrijgbaar bij Verfze.nl.

Aflevering 1 van Project Rembrandt

In de eerste aflevering van Project Rembrandt schilderen de kandidaten een zelfportret, een portret van Yvon Jaspers en een citroen. Het schilderen van een citroen is ook de thuisopdracht van deze week. In de kunstwereld wordt dit gezien als ware meesterproef! Heb je de aflevering nog niet gezien? Bekijk deze dan hier: https://projectrembrandt.ntr.nl/seizoen-3-aflevering-1/

De algemene benodigdheden deze aflevering:
o   Alle kleuren acrylverf Amsterdam 
o   Houten palet 
o   Box met extra penselen 
o   Schilders tape 
o   Paletmessen 
o   Brede kwasten 
o   Zak met meel 
o   Witte katoenen doekjes 

Ten behoeve van proefschetsen voor iedere schilder: 
o   A5 schetsblok 
o   Houtskool 
o   Kneedgum en gewone gum 
o   HB en/of HB2 potloden

Opdracht 1. Zelfportret

Als openingsopdracht maken alle kandidaat-leerlingen van Project Rembrandt een zelfportret. Ze tekenen met houtskool een gezichtsuitdrukking die zij toegewezen hebben gekregen. Het oefenen van gezichtsuitdrukkingen paste Rembrandt vroeger naadloos toe in zijn schilderijen. Om de personen in zijn schilderijen leven te geven. En dat is wat je als kunstenaar wilt, de beschouwer doen geloven waar je naar kijkt.

Benodigdheden:
o   Spiegel 
o   Romanpapier (50x65) 
o   Houtskool 
o   Kneedgum of gewone gum 


Opdracht 2. De citroen & thuisopdracht Project Rembrandt

De eerste thuisopdracht van Project Rembrandt, en tweede opdracht van de aflevering, is het schilderen van een citroen. Een opdracht die in de kunstwereld wordt gezien als ware meesterproef. Het klinkt misschien makkelijk, maar het wordt niet voor niets gezien als de meesterproef. Een citroen heeft allerlei verschillende structuren en uit dat maar eens goed op het doek! Textuur en kleurgebruik spelen een grote rol om een zo realistisch mogelijk beeld te maken.  

Iris Frederix geeft als tips om goed te kijken naar de verschillende kleuren van jouw voorbeeld. Om de schaduwen te maken kan je gebruik maken van Amsterdam Van Dijckbruin acrylverf, klein beetje Amsterdam Ultramarijn blauw acrylverf en wellicht wat rood. Voor de lichtere gedeeltes gebruik je witte en gele acrylverf van het merk Amsterdam. Je kan net als de kandidaten ook experimenteren met het mengen van meel en verf. Succes!

Deze materialen heb jij nodig:
o   Citroen en schilmesje 
o   Wit & licht grijs A3 Acryl papier 
o   Acrylverf merk Amsterdam 
o   Houten palet 
o   Penselen / paletmes / brede kwast 
o   Waterbakje 
o   Zie verftafel 

 Opdracht 3. Portret schilderen van Yvon Jaspers

De derde opdracht van de aflevering is het schilderen van een portret van Yvon Jaspers. Opnieuw wordt hier de acrylverf van het merk Amsterdam voor gebruikt. De kandidaten maken eerst een proefschets van Yvon en gaan daarna aan de slag. Ondanks de beestenboel om haar heen, is de uitdaging om Yvon Jaspers herkenbaar op het doek te brengen.

Benodigdheden:
o   Bespannen spieraam katoen 50x70 cm 
o   Acrylverf merk Amsterdam 
o   Houten palet 
o   Penselen / paletmes / brede kwast 
o   Waterbakje 
o   Zie verftafel

Zelf aan de slag met de opdrachten van Project Rembrandt!

De juiste benodigdheden om de opdrachten zelf uit te voeren nog niet in huis? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde artikelen dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

20 resultaten

Amsterdam Acrylverf Value Pack 18x 120ml

121,50
78,97
(incl. BTW)
Aanbieding

Amsterdam Acrylverf Set algemene selectie set | 72 x 20ml

110,35
93,80
(incl. BTW)
Aanbieding

Amsterdam Acrylverf complete collectie set | 90 × 20 ml

136,50
116,03
(incl. BTW)
Aanbieding

Amsterdam Acrylverf Mengset 5 x 120ml

28,30
24,07
(incl. BTW)
Aanbieding

Amsterdam Acrylverf Primary Set 5 x 120ml

28,30
24,07
(incl. BTW)
Aanbieding

Amsterdam Acrylverf Educatie Set 6 x 120ml

33,55
29,25
(incl. BTW)
Aanbieding

Amsterdam Acrylverf Portret Set 6 x 120ml

33,55
29,25
(incl. BTW)
Aanbieding

Amsterdam Acrylverf Parelmoer Set 6 x 20ml

11,60
9,86
(incl. BTW)
Aanbieding