De schilderlessen- en opdrachten uit de zesde aflevering van Project Rembrandt

In het derde seizoen van Project Rembrandt gaat een groep schildertalenten de creatieve strijd met elkaar aan. De kandidaten krijgen de kans om hun talent verder te ontwikkelen. In navolging van Rembrandt van Rijn volgen de leerlingen lessen bij hun coach en nemen het tegen elkaar op in diverse opdrachten. Maar ook jij kan net zo schilderen als de kandidaten van Project Rembrandt! Op deze pagina leggen wij de opdrachten van de aflevering, waaronder de thuisopdracht, uit en vertellen wij welke materialen er zijn gebruikt in de aflevering. Deze materialen zijn grotendeels verkrijgbaar bij Verfze.nl.

Aflevering 6 van Project Rembrandt

De zes overgebleven amateurschilders zullen deze week ingaan op het thema beweging. Rennende paarden en opzwepende flamencodansers, hoe breng je hen én hun bewegingen mooi op het doek? Zodat iets statisch als een schilderij, tot leven komt. Ontzettend moeilijk vinden de deelnemers. Heb jij de aflevering nog niet gezien? Bekijk deze dan via de link: https://projectrembrandt.ntr.nl/seizoen-3-aflevering-6/.

Maar ook voor kunstenaars is het al eeuwen om beweging te uiten op het doek. De beweging op schilderijen bereiken de kunstenaars door; unieke plaatsing van figuren of objecten, door de richting van de verfstreken, maar ook door dezelfde vorm meerdere keren af te beelden. Met deze verschillende technieken proberen kunstenaars hun doek tot leven te brengen. 

Algemeen op de verftafel deze aflevering:
o   Alle kleuren tubes watervermengbare olieverf Cobra 
o   Div. kleuren acrylverf Amsterdam (voor imprimatura)
o   Zak met meel
o   Penselen 
o   Paletmessen
o   Brede kwasten 
o   Lijnolie
o   Pot Medium
o   Pot Gesso 

Standaard inhoud schilders kistjes:
o   A5 schetsblok
o   Houtskool
o   Kneedgum en gewone gum
o   HB en/of HB2 potloden
o   Penselen
o   Paletmessen
o   Wit doek

Schilderles Tyas Leeuwerink

De deelnemers krijgen deze week technieken aangereikt om beweging te creëren. In de les van Tyas komen verschillende voorwerpen zoals een lint, tennisracket, honkbalknuppel en pompoms aan bod. Eén voor één mogen de kandidaten een voorwerp pakken en beelden ze daar beweging mee uit. De rest van de leerlingen gaan het voorwerp en de beweging natekenen. Ook is het goed om de beweging zelf te ervaren, zodat je er op let hoe de beweging gaat. Dat maakt het makkelijker om de beweging zelf vast te leggen.

Benodigdheden:
o   Houtskool
o   Potloden
o   Romanpapier A3
o   2x klemborden A3
o   Tennisracket, turnlint, honkbalknuppel en pompoms

Schilderles Iris Frederix

Iris heeft een andere aanpak, zij heeft verschillende afbeeldingen geselecteerd. De leerlingen moeten in deze afbeeldingen de verschillende manieren van beweging en de suggestie van die verschillende manieren van beweging bestuderen. De bewegingen leggen ze vervolgens in een snelle schets vast met potlood, houtskool en acrylverf. Zo kunnen zij zien waar de essentie van de beweging ligt en hoe zij dat in een paar snelle toetsen kunnen vangen.

Benodigdheden:
o   7x voorbeeld forex
o   Acrylpapier bruin en grijs
o   4x klembordenA3
o   Houtskool
o   Potloden
o   4x tafelezel
o   Penselen
o   Acrylverf Amsterdam wit, zwart, van Dijck bruin 
o   Bakjes water + plastic bakjes

Technische opdracht

De leerlingen staan in een paardenbak waar een paard rondloopt. Aan de leerlingen de taak om beweging vast te leggen van het paard. Ze werken met houtskool. 

Benodigdheden:
o   Romanpapier 50x65
o   Houtskool + potloden
o   Normale gum + kneedgum

Vrije opdracht

De leerlingen gaan een portret schilderen van bewegende Flamenco danseressen. Tijdens de duur van de opdracht staan er constant twee danseressen te dansen. Aan de leerlingen de taak om de dansbewegingen, maar ook het zwieren van de rokken zo goed mogelijk op het doek te krijgen. 

Benodigdheden:
o   Bespannen spieraam katoen 40x50, 60x80, 70x90, 100x120 
o   Watervermengbare olieverf merk Cobra
o   Houtenpalet
o   Penselen/ paletmes / brede kwast 
o   Waterbakje 
o   Zie verftafel

 Thuisopdracht Project Rembrandt aflevering 

Voor de thuisopdracht van deze week ga jij ook een kunstwerk tot leven brengen. De thuisopdracht is om een tekening te maken waar duidelijk beweging te zien is. Kijk eens goed in je eigen omgeving om inspiratie op te doen. Spelende kinderen, het verkeer, een wandelende hond, water in een rivier. Zoek een bewegend onderwerp en zorg dat die beweging terug is te zien in jouw tekening. Succes!

Benodigdheden voor jouw tekening in beweging:
o   Papier
o   Potlood, pen of houtskool
o   Puntenslijper en gum

Zelf aan de slag met de opdrachten van Project Rembrandt!

De juiste benodigdheden om de opdrachten zelf uit te voeren nog niet in huis? Verfze.nl levert uw complete bestelling al binnen 1 tot 2 dagen. Bovendien wordt uw bestelling gratis bezorgd in Nederland en België bij besteding vanaf 100 euro. U heeft uw voordelig geprijsde artikelen dus altijd snel in huis. Bij vragen over onze artikelen kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers.

243 resultaten

Cobra Study olieverf kist basis | 10 x 40 ml + accessoires

82,35
71,96
(incl. BTW)

Cobra Reukloze Zijdeglanzende Spuitvernis 400ml

21,21
18,45
(incl. BTW)

Cobra Reukloze Matte Spuitvernis 400ml

21,21
18,45
(incl. BTW)

Cobra Reukloze Glanzende Spuitvernis 400ml

21,21
18,45
(incl. BTW)

Cobra Olieverfpapier Blok A4 10 vel 300 gram

18,30
15,25
(incl. BTW)

Cobra Olieverfpapier Blok A3 10 vel 300 gram

22,85
19,06
(incl. BTW)

Cobra Study Watervermengbare Olieverf Set 10X40 ml

51,20
42,24
(incl. BTW)

Cobra Study Olieverf Primaire Set 5 x 40 ml

25,70
23,13
(incl. BTW)